
MĄKA ORKISZOWA Pełnoziarnista TYP 2000
Opis

MĄKA ORKISZOWA TYP 2000
Mąka orkiszowa typ 2000 - Pełnoziarnista, powstała z mielonego ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastapić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
Polecamy szeroką gamę naszych wyrobów, które wyprodukowane są z najlepszego surowca.
Mąki w Złotym Kłosie mielone z najlepszych ziaren zbóż bez dodatków chemicznych, bez polepszaczy, bez konserwantów i antyzbrylaczy!
100% mąki z przemiału wysokojakościowego orkiszu.
Kraj pochodzenia - Czechy
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze na 100 g :
Wartość energetyczna 1484 kJ / 351 kcal
Tłuszcz – 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,23 g
Węglowodany – 68,5 g
-w tym cukry – 0,8 g
Białko – 11 g
Sól - 0,0 g