MĄKA KOKOSOWA 1KG
Opis
MĄKA KOKOSOWA Z KOKOSÓW 1KG
Pozyskuje się ją poprzez zmielenie miąższu orzechów kokosowych. Pachnie bardzo łagodnie, jest delikatnie słodka w smaku, nadając potrawom subtelną nutę wiórków kokosowych. Świetnie nadaje się do zagęszczania potraw – jest bardzo chłonna wystarczy, zatem odrobina, by nadać zupie czy owocom zupełnie inne oblicze.
Mąkę kokosową warto wykorzystać do wypieków. Naleśniki czy muffiny na pewno nabiorą rumieńców i będą pulchniejsze, jeśli zastąpisz tradycyjną mąkę jej kokosową wersją. Z racji dość dużej absorpcji wilgoci dobrze jest wymieszać oba rodzaje mąki (pszenna i kokosowa), by ciasto nie wchłonęło wody i tym samym nie stało się zbyt suche, lub po prostu dodać nieco więcej wody lub mleka.
Średnie wartości odżywcze na 100g.
Wartość energetyczna – 1360kJ / 328kcal
Tłuszcz - 10g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9,5g
Węglowodany - 18g w tym cukry - 8g
Błonnik – 43g
Białko - 20g
Sól – 0,15g
Kraj pochodzenia: Indonezja