
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY 1KG
Opis

CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY NATURALNY NIERAFINOWANY 1 KG
Nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie. W nierafinowanej formie stanowi ważny składnik kuchni azjatyckich, zwłaszcza indyjskiej, znany pod angielską nazwą jaggery, a także kuchni meksykańskiej oraz innych krajów Ameryki Łacińskiej.
Średnie wartości odżywcze na 100g.
Wartość energetyczna – 394,4kcal
Tłuszcz - 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0g
Węglowodany – 98,6g w tym cukry – 98,6g
Błonnik – 0g
Białko - 0g
Sól - <0,015g
Kraj pochodzenia: Kolumbia