CUKIER KOKOSOWY 1 KG
Opis
CUKIER KOKOSOWY 1 KG
Cukier kokosowy to cukier palmowy produkowany z soku z łodygi kwiat pączek palmy kokosowej. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym, do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Średnie wartości odżywcze na 100g.
Wartość energetyczna – 1598 kJ/382 kcal
Tłuszcz - 0g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 0g
Węglowodany - 93g
Cukry - 90g
Błonnik – 0g, Białko - 0g
Sól <0,09g
Kraj pochodzenia: Indonezja