
CHLEB ZŁOTE ZIARNA 0,5 Kg
Opis

100% CHLEB ZŁOTE ZIARNA 0,5 Kg
Złote Ziarna to mieszanka do produkcji chleba żytniego o niezwykłych walorach smakowych i odżywczych. Dla wzbogacenia funkcjonalności pieczywa dodaliśmy rozdrobnione ziarno żyta, płatki owsiane, ziarno słonecznika oraz siemię lniane. Chleb zachowuje wszystkie cechy tradycyjnego pieczywa żytniego: długo wilgotny miękisz, wspaniały zapach oraz lekko kwaskowy smak.
Receptura podstawowa:
Chleb Złote Ziarna 500 g
Drożdże 15 g
Woda ok. 325 ml
Przygotowanie:
Piekarnik - Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200 °C.
Automat do wypieku - Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.
Składniki: mąka żytnia, ziarna 35% (rozdrobnione ziarno żyta, płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane), gluten pszenny suchy, naturalny kwas żytni suchy, sól, słód jęczmienny, mąka pszenna graham, skrobia ziemniaczana, mąka sojowa.
Kraj pochodzenia podstawowych składników: Polska(mąka żytnia, ziarno żyta, płatki owsiane)
Produkt zawiera gluten, soję. Może zawierać mleko, jaja, orzechy i sezam.
Warunki przechowywania: temperatura 6-30°C, wilgotność 30-75 %.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1570 kJ/375 kcal
Tłuszcz 9,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 57,4 g w tym cukry 1,7 g
Błonnik 9,6 g
Białko 10,2 g
Sól 2,0 g