
CHLEB GRAHAM 0,5 kg
Opis

100% CHLEB GRAHAM 0,5 kg
Mieszanka do produkcji prawdziwego chleba Graham, pieczywo długo utrzymuje świeżość, posiada elastyczny i wilgotny miękisz.
Receptura podstawowa:
Chleb Graham 500 g
Drożdże 13 g
Woda ciepła 330 ml
Przygotowanie:
Piekarnik - Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200 °C.
Automat do wypieku - Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.
Składniki: mąka pszenna Graham 70%, mąka pszenna, naturalny kwas żytni suchy, gluten pszenny suchy, słód jęczmienny, słód pszenny.
Kraj pochodzenia podstawowego składnika: Polska(mąka graham)
Produkt zawiera gluten, mleko. Może zawierać soję, jaja, orzechy i sezam.
Warunki przechowywania: temperatura 6-30°C, wilgotność 30-75 %.
Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1416 kJ/338 kcal
Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 63,6 g w tym cukry 0,5 g
Błonnik 7,0 g
Białko 11,8 g
Sól 2,0 g