Przepis na Rogaliki Pszenne (Typ 500 Wrocławska)

Przepis na Rogaliki Pszenne (Typ 500 Wrocławska)

 

Rogaliki Pszenne (Typ 500 Wrocławska)

 


 

 

Składniki:

  1. Masło kostka - 200 g
  2. Śmietana - 1 szklanka 12%
  3. Mąka Pszenna Typ 500 Wrocławska - 3 szklanki
Dodatkowo: lukier lub cukier puder do posypania
Nadzienie: powidła, czekolada
 
 
 
Przygotowanie:

Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki.


 Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszą część nałożyć łyżeczkę czekolady i zwinąć.

Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią.

Gotowe posypać cukrem pudrem.
 
Smacznego!
 
Porcja na ok 32 sztuki.
 

 

Przepis wykonała nasza klientka z blogu "Kulinarne Przygody".

Zachęcamy do obejrzenia wypieku w jej wykonaniu:

 https://www.youtube.com/watch?v=0Bs1Eda7Nyo

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl