Rogaliki Pszenne (Typ 500 Wrocławska)
Składniki:
- Masło kostka - 200 g
- Śmietana - 1 szklanka 12%
- Mąka Pszenna Typ 500 Wrocławska - 3 szklanki
Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszą część nałożyć łyżeczkę czekolady i zwinąć.
Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią.
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Przepis wykonała nasza klientka z blogu "Kulinarne Przygody".
Zachęcamy do obejrzenia wypieku w jej wykonaniu:
https://www.youtube.com/watch?v=0Bs1Eda7Nyo